Belgium Model Academy


Association of Photographers and Models


Belgium Model Academy » Vereniging van fotografen en modellen

Belgium Model Academy is een vzw, een vereniging zonder winstoogmerk. Onze werkingskosten worden betaald door de reklame op onze verschillende websites.
Wij zijn een samenwerking van fotografen en modellen.
Ons doel is voornamelijk fotoshoots en informatie (opleidingen) aanbieden aan nieuwe modellen.

Index nederlands | Index franšais
Register - inschrijving - inscription
--- Contact ---

Events 2023

Historiek | VZW Ledeninfo | Documenten vzw

Volgende fotoshoots (neem contact met ons op om te reserveren):

 • Shooting in de fitness (Oxygen Fitness)
  Neem contact met ons op
  Wij zoeken gewone mensen (fitnessmodellen), zeker geen bodybuilders!

 • Shooting Speedmasters op aanvraag

 • Individuele fotoshoot op lokatie in samenspraak met het model.

BMA vzw (Belgium Model Academy) werd opgericht om samenwerkingen tussen modellen en fotografen te promoten. Omdat de meeste organisaties (zoals bijvoorbeeld modellennet en modelzone) vooral met meisjes werken, doen wij fotoshoots uitsluitend met mannelijke modellen.

De vzw. BMA doet geen naaktfotografie, zowel op individuele als op groepsshootings. "Artistieke fotografie" is niet ons doel. Modellen worden ingezet om kleren en produkten te verkopen. Wij helpen de modellen correct te poseren in verschillende situaties.

We voorzien zowel individuele fotoshoots (testshoots) als groepsshootings met meerdere modellen en fotografen. We werken zowel op lokatie als in de studio.

Wens je eens meedoen aan een fotoshoot? Je leert snel hoe je moet poseren als je in contact komt met ervaren fotografen. Je leert je lichaam gebruiken om kleren en andere produkten te verkopen. Bij ons kan je ook terecht voor de opmaak van een model-portfolio. Er zijn geen kosten voor de modellen (behalve bepaalde studio shoots) en de modellen ontvangen de bewerkte foto's via mail in de loop van de week (een 50-tal foto's)

Driemaal per jaar organiseren we Internationale Shooting Days, dit zijn aktiviteiten over meerdere dagen met mogelijkheid tot overnachting ter plaatse. Tijdens deze shooting days worden opleidingen gegeven (in samenspraak met de modellen): zichzelf voorstellen, leren catwalk lopen, bespreking portfolio, informatie over modellenbureaus en verkiezingen,...

BMA vzw. werkt enkel met mannelijke modellen. Waarom?

 • Er zijn reeds voldoende fotografen die vrouwen fotograferen. De meeste contactsites voor modellen en fotografen zijn specifiek gemaakt voor vrouwelijke modellen.

 • Onze organisatie doet vaak urbex fotoshoots, waarbij er geen mogelijkheid tot make up is (de sanitaire voorzieningen zijn ook marginaal...)

 • Je kan niet even goed mannen en vrouwen fotografenen. Wij willen de beste zijn in mannelijke fotografie.

 • De fotografie van vrouwen is totaal verschillend van de fotografie van mannen (poses, accessoires, omgeving, themas...)

 • Gemengde groepen zorgen vaak voor problemen (vriendin erbij, maar die mag niet op de foto met een ander model, koppels die uit elkaar gaan na een fotoshoot en waarbij we de foto's moeten vernietigen,... enz)
Op facebook zal je honderden groepen van fotografen en modellen tegenkomen, maar die stellen niets voor: er is geen duidelijke struktuur en iedereen kan zich aansluiten berichten posten. Je komt dezelfde berichten tegen in meer dan 10 groepen (daarom dat ook de meeste mensen afhaken na een paar weken: ze zijn de crossposts grondig beu). Als je een oproep leest weet je niet met wie je te maken hebt, een fake profiel is snel aangemaakt.

BMA daartegenover organiseert groepsshotings sinds 2004 en is een wettelijke vereniging (vzw).


© Belgium Model Academy vzw. ondernemingsnummer: 0841.036.124 — Contact

Contact

Inschrijving

Wat zijn pola's?

Jezelf voorstellen als model

Voorbereidingen fotoshoot (kledij en accessoires)

Is een professioneel fotograaf nu nog nodig?

Index aktiviteiten 2019

Huisreglement vzw

Samenwerking met FTM