Belgium Model Academy


Kledij


Belgium Model Academy » Kledij voor een fotoshoot

Index nederlands | Index français
Register - inschrijving - inscription

--- Contact ---

EVENTS 2019

Index nederlands | Index français | Register - inschrijving - inscription

Kleren voor de fotoshoot

Kies kleren waarin je je goed voelt, leuke kleuren,... Breng geen 10 nagenoeg identieke t-shirts van Hollister mee (enkel de kleur is verschillend), maar voorzie liever themas: bijvoorbeeld

  • Casual/Fashion (normale outfit, merkkledij, accessoires)
  • Urban (stoere kledij, stevige jeansbroek, houthakkershemd, werkaccessoires),
  • Sport (trainingspak, sportaccessoires zoals bokshandschoenen, gewichten voor fitness, enz)
  • Legerkledij (met militaire tag, grijs t-shirt, bomber jacket,...)
Ons voorkeur gaat naar "urban" omdat je hier heelwat mogelijkheden hebt om je als model uit te drukken. Zeker in een studio moet je kunnen werken met thema's want de studio is volledig leeg. Je hoeft je niet te beperken tot één thema!

Zeker meebrengen:

Minstens twee jeansbroeken, minstens één blauw
Een jeansbroek behoort tot de standaarduitrusting, het zet het model in de kijker. Kies geen broek die een maat te groot is! Als je een zeer strakke broek kiest, moet je een tweede normale broek meehebben. Een gescheurde of versleten jeansbroek mag zeker ook (distressed) en een witte jeansbroek (past niet bij iedereen).

Effen t-shirt, korte mouwen
Een van de eerste foto's in je portfolio is een foto in wit t-shirt. Bij een modellenbureau is dit een vereiste, want daarmee kunnen ze de modellen vergelijken.

Jíj bent belangrijk op de foto, daarom zijn effen kleren aangeraden, zodat de kijker niet afgeleid wordt door slogans of domme tekeningen. Liefst geen strepen, dit leidt teveel de aandacht af. Een strakke maat is goed, het mag een beetje spannen.

Hemd, gilet, leren vest, sweater met cap en rits,... (keuze maken)
Voorzie altijd één of twee hemden (effen of ruitjeshemd). Het is opnieuw de mode van de denim hemden. Hier moet je niet je volledige klerenkast meenemen want die kledingstukken zijn moeilijk te combineren. Een stoere leren jekker op een wit t-shirt doet het altijd goed.

Accessoires zijn uiterst belangrijk
In de verkoop wordt er meer winst gemaakt op de accessoires dan op de kleding. Daarbij komt dat je iets met de accessoires kan doen: een model moet zijn handen gebruiken! Neem dus altijd zoveel mogelijk accessoires mee:
  • werkhandschoenen, boksbeugels, fitnesshandschoenen,
  • militaire tags, halsketting,
  • leren armband of fuifbandjes (niet beide tegelijk), enz.
Een rugzak kan je òòk als accessoire gebruiken! Hoe meer accessoires, hoe beter!

Als model is je gezicht zeer belangrijk. Met een muts of een petje kan je je look volkomen veranderen. Zeker meebrengen!

Een riem is een belagrijke mode-accessoire: zonder riem is de foto niet "af". De beheerder van een modellenbureau in Brussel keurde de modellen af die geen riem droegen. Je gebruikt je riem niet noodzakelijk om je broek op te houden, maar echt als "accessoire" om ermee te spelen en je handen bezig te houden. Dit is de beste manier om een natuurlijke, ongedwongen pose aan te nemen.

Sportkledij
Sportkledij is niet verplicht, maar als je iets wilt doen rond dit thema mag je zeker sportkleren meenemen (trainingspak). De ganse fotoshoot zal niet gebeuren in trainingskleren, wel een deel. Natuurlijk neem je sportkleren mee bij een specifieke themashoot zoals fitness. Hier ook zijn accessoires belangrijk: sporthandschoenen, zweetbandje, badhanddoek, enz

Legerkledij, leren motorpak,...
Als je speciale kledij hebt moet je die zeker ook meebrengen! Laat iets weten als je legerkledij meebrengt, want wij hebben een klein assortiment accessoires zoals messen, enz.

Stadskledij (enkel thema shoots)
Een foto in costuum (stadskledij) kan je in je portfolio opnemen, maar dergelijke kleren kies je niet op een eerste shoot. Zulke kleren kies je bij een glamour shoot.
Conclusie: —»» Je kiest kleren die op je lijf gegoten zijn, kleren waarin je je op je gemak voelt, zeker bij een eerste fotoshoot!

Voorzie een rugzak voor je spullen.
Een valies op wielen is niet de beste oplossing voor fotoshoots op lokatie
(trappen of moeilijk bereikbare plaatsen).

Een rugzak kan je ook als accessoire op de foto gebruiken.


© Belgium Model Academy vzw. ondernemingsnummer: 0841.036.124 — Contact

Kledij voor een fotoshoot

Modellen vragen mij altijd welke kleren ze moeten meebrengen op een eerste fotoshoot.
Dit is een korte lijst, en ik leg ook uit waarom deze kleren gekozen moeten worden.


Kies geen drie shirtjes van A&F,
waarvan enkel de kleur verschilt.

Bij een bewerking naar zwart/wit
zien we het verschil niet meer.

Make up wordt hier besproken

Kleuren zijn belangrijk. Kies geen schreeuwige kleuren (fel geel of fel roze komt niet goed over op de foto). Remember: It's you in the picture!. Bij een portfolio moet je jezelf verkopen. Blauw is altijd een goede keuze omdat dit een contrast vormt met je huid. Groene kleren geven vaak problemen omdat de weerspiegeling je een vale, ziekelijke teint geeft.


Héél belangrijk:
ga niet fuiven
de dag voor de fotoshoot

Al de rest is eigenlijk bijzaak...

Fuiven kan je iedere week-end doen, maar een echte fotoshoot niet. Vaak worden er speciale thema's uitgewerkt.

En de meeste fotografen kennen elkaar: als je niet afkomt bij de ene moet je het niet proberen bij een andere...

We werken niet met fuifverslaafde junkies met bloeddoorlopen ogen, donkere kringen onder de ogen, zombies die nauwelijks recht kunnen staat en niet reageren op de aanwijzingen van de fotograaf. Of die om 4 uur 's ochtens nog snel op facebook gaan “de fuif was gaaf” en dan liggen te maffen tot 's avonds.